Amb la creació de l’Ecobressol, útil com a llit individual o llit sidecar, aportem una solució alternativa per a aquells que teniu por dels riscos del collit però alhora busqueu la proximitat i la comoditat de dormir amb el vostre nadó ben a prop, ben bé com si estigués al vostre llit. Desgranem-ne els avantatges:

 1. Facilita l’alletament matern, gràcies a la proximitat de la mare al nadó i a la solució de tenir els matalassos al mateix nivell.
 2. Permet practicar el collit sense els inconvenients d’haver de tenir el nadó al llit de matrimoni o alhora els de la cohabitació, havent de tenir l’infant sol en un bressol a part.
 3. Disminueix el temps de reacció de la mare, per tant, el nadó pren el pit més sovint i tant la mare com el nadó dormen més.
 4. Potencia el son REM. No tan sols dormen més, sinó que ho fan més profundament: no cal que el nadó es desperti del tot ni que plori per reclamar l’atenció de la mare, ja que ella de seguida nota la seva necessitat i la cobreix. A més, tampoc cal desvetllar-lo per agafar-lo del llitet ni per tornar-l’hi a deixar.
 5. L’Ecobressol és fabricat amb materials totalment ecològics, la fusta certificada PEFC i FSC, els vernissos i laques amb base a l’aigua (sense dissolvents ni metalls pesats) segons la normativa DIN: EN 71-3. L’acabat obté l’etiqueta del programa medi ambiental LIFE de la CEE.
 6. La mida del llitet fa que es pugui utilitzar més temps que el moisès. Allarga encara més la lactància materna nocturna, alhora que s’amortitza la inversió. Per matalas de 120x60cm, útil dels 0 a 36 mesos. Mides totals: 125 x 65 x 95 cm (llarg x ample x alt).
 7. Si durant les primeres setmanes veieu el bressol excessivament gran, podeu adaptar-hi uns protectors de capçal i us semblarà que queda més recollit; hi ha qui en col·loca tant al capçal com als peus. De totes maneres, gràcies als cantells arrodonits i al disseny llis, evitem qualsevol topada amb els barrots presents en la majoria de bressols, per tant, no són necessàries les proteccions.
 8. En tractar-se d’un llitet independent, s’evita que els infants s’habituïn a dormir al llit dels pares. Quan el nadó sigui més gran o el vulguem deslletar només cal posar la barana i anar allunyant progressivament el llitet, fins a poder-lo col·locar en una altra habitació sense que el canvi sigui tan traumàtic (és ben sabut que traslladar el nadó del llit dels pares directament a l’habitació del costat li pot provocar un xoc).
 9. L’ús de l’Ecobressol evita l’exercici abdominal a la mare, gràcies a l’alçada, que és més adequada respecte al llit de matrimoni. La mare no s’ha d’aixecar ni agafar a pes el nadó del moisès. Això és molt bo els primers dies després del naixement, quan a la mare encara li fa mal la panxa, però també a la llarga, perquè no fer esforços abdominals millora la recuperació del sòl pèlvic.

Resolguem els dubtes de practicitat (Preguntes freqüents):

 1. Si poso el llitet al costat dret, per exemple, és molt pràctic per donar el pit esquerra: em col·loco al límit i m’apropo el nadó; però, com li dono el pit dret?

Solució: Es poden donar els dos pits des del mateix costat amb l’ajuda d’un coixí. Hi ha coixins específics de lactància de forma cilíndrica o de plàtan que resulten molt còmodes, però un coixí convencional també pot servir.

També hi ha l'opció d’abraçar el nadó i girar-se amb ell fins l’altre costat, de manera que evites de nou l’exercici abdominal; en aquest cas, tens el nadó entre el pare i la mare. Aleshores, si vols traslladar-lo al seu llitet quan hagi acabat, cal fer el mateix moviment de translació.

 1. No tots els llits permeten adossar-hi un llitet sense que quedi un espai entremig.

Solució: Es pot desplaçar el matalàs de matrimoni fins a tocar el matalàs del nadó o bé reomplir l’espai entre els matalassos mitjançant un coixí d’espuma de certa densitat (no de buata tova) que ocupi exactament l’espai restant. Qualsevol tapisser us tallarà a mida un bloc d’espuma i, si cal, hi podeu posar una funda o bé folrar-lo amb un llençol de cotó. Si a casa teniu un coixí dur, podeu provar si s'hi adapta. Si l'espai és excessiu, nosaltres us podem suministrar el matalàs artesanal de llana de l'amplada que necessiteu, però heu de tenir en compte que si després voleu utilitzar el bressol amb la barana, us l'haurem de refer a l'amplada de 60cm; aprofitem per recordar-vos que la llana serà útil de per vida, podent-la reutilitzar per qualsevol nou matalàs que vulgueu fer: de mida juvenil, individual o de matrimoni.

 1. Quan l'infant ja es giri o vagi de quatre grapes pot sortir del perímetre del seu llitet al llit de matrimoni i, des d’allà, caure. Aquest punt és molt important quan el vols deixar sol a la habitació, per exemple, per una becaina a mitja tarda.

Solució: El bressol annexat al llit de matrimoni  permet tenir-hi la barana posada, doncs aquesta  es munta fent-la lliscar desde dalt, tot i que en el cas de tenir el bressol fixat,  baixarà fins a les corretges, otorgant la seguretat que el nen no podrà sortir del bressol; ara bé, si voleu que la barana baixi fins al fixador, com que el sistema d’unió amb el llit de matrimoni és una corretja adherent amb velcro, la qual cosa us permet treure-la per poder col·locar la barana, que tan sols s’ha de fer córrer des de dalt i fer-la lliscar fins l’alçada desitjada; així, doncs, la podeu posar i treure diàriament.

Una altra solució és col·locar un coixí llarg paral·lel al llitet i sobre el llit de matrimoni, de manera que barri el pas del nadó. Quan el nadó sigui prou àgil per arribar a l’extrem del llit dels pares, ja serà prou espavilat per baixar dempeus.

De ben segur que el vostre sentit comú us ajudarà a trobar les solucions domèstiques i quotidianes que s’adaptin al vostre estil de vida. Esperem que l’Ecobressol us sigui d’utilitat en aquest meravellós camí.

 

Aquest web no pretén ser tan sols un mitjà per fer publicitat d'un producte, sinó que vol ser una eina més de difusió de la importància de la lactància materna, i alhora oferir informació, recursos i enllaços tant pels que us estreneu com a mares/pares com per als qui vulgueu aprofundir a una maternitat/paternitat propera al vostre fill.

Des d'ALBA Lactància Materna, el Dr. Lluís Ruiz esmenta que cal restablir la cultura de la lactància materna i, des de tots els àmbits, canviar les actituds i les pràctiques de la població.

La Dra. Mirta Roses directora de l’OPS/OMS (Organització Mundial de la Salut), diu, textualment: “La decisió sobre com alimentar el lactant no hauria de descriure’s com una elecció vinculada a l’estil de vida sinó com una elecció vinculada a la reproducció que promou de manera òptima la salut maternoinfantil durant la vida”.

Si esteu visitant el nostre web és perquè ja sou conscients de la rellevància de la lactància; si encara us ho plantegeu com una opció, consulteu la relació d’enllaços que us proposem, on trobareu la informació que necessiteu.


AGRAÏMENTS, ENLLAÇOS i RECURSOS A LA XARXA
Tornar a  l'inici                                                                                                                                                                            MAPA WEB